Dette indhold er sponsoreret

Kosmetiske behandlinger eller skønhedsbehandlinger har igennem årene været forfulgt af skrækhistorier og fordomme. Nok skal man være opmærksomhed og tænke sig om, før man starter på en behandling som eksempelvis Botox, men der er ingen grund til at behandle det som et skrækscenarie.

I Danmark er kosmetiske klinikker, som tilbyder eksempelvis Botox underlagt strenge krav fra blandt andet Styrelsen for Patientsikkerhed. Det betyder, at du kan være helt tryg ved at blive behandlet i en professionel, dansk klinik.

Det har dog ikke helt hjulpet os af med tabu og fordomme om kosmetiske behandlinger – på trods af, t de flere er uden kirurgi.

Hvad tænker du, når du hører om Botox og lignende kosmetiske behandlinger?

Emnet har i mange år være tabubelagt. Selvom flere tusinde danskere hvert år får forskønnede behandlinger, er der stadig mange, som ikke ønsker at tale om det.

Heldigvis ser tiderne ud til at skifte. Der er stadig masser af fordomme og forudindtagede holdninger til kosmetiske behandlinger som Botox, men der er også større positivitet, forståelse og nysgerrighed for emnet.

Botox handler for de fleste danske behandlere ikke om at forandre, men blot at forskønne. Botox kan ligesom andre kosmetiske behandlinger være med til at fremhæve dine allerede eksisterende smukke træk i ansigtet. Og det er naturligvis uden kirurgi.

Fordomme og strækhistorier kan være skabt for at ”passe på hinanden”, så andre ikke falder i hænderne på fupmagere eller lignende. Det er selvfølgelig meget nobelt, men der er desværre og en bagside af medaljen. Fordommene betyder nemlig også, at vi ikke vil dele vores erfaringer med andre – selvom de kan være rigtig gode. Konsekvenserne af det er kort sagt, at vi ikke bliver klogere på, hvilke behandlinger der virker – og vigtigst af alt at der også findes rigtig dygtige behandlere på de danske klinikker.

Del dine erfaringer og skab åbenhed

Hvorfor kan vi ikke være lige så ærlige om Botox som at få lyse striber hos frisøren?

Skønhed er ikke noget, vi skal skamme os over. Lad os dele alle erfaringer – både de gode og de dårlige – om kosmetiske behandlinger. Lad os sammen blive klogere på effekten og realistiske resultatet. Las os sammen fremhæve de dygtige behandlere, som sætter en ære i deres faglighed, så vi kan undgå at andre falder i hænderne på klamphuggere og fupmagere.

Der skal være plads til at dyrke og nyde skønhed – også gennem kosmetiske behandlinger. Book en forundersøgelse og få altid en grundig dialog med læge eller kosmetisk sygeplejerske, inden du beslutter dig for en kosmetisk behandling.

EFTERLAD ET SVAR