Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Nu er det også blevet tid til at sortere affald på skolen. Det kræver nye rutiner og en anderledes adfærd både for ansatte og elever, hvis sorteringen skal lykkes på din skole.

Hvordan forbereder du bedst en ny rutine?

Affaldssorteringen bliver en opgave i alle på skolen skal løfte sammen, men der er nogle enkelte trin du kan forberede for at overgangen til den nye rutine bliver så let som mulig for alle.

Det første og vigtigste du skal gøre, er at beslutte hvordan affaldssorteringen skal foregå på skolen. Herefter kan du følge disse trin for at implementere sorteringen:

  • Indkøb af affaldssystemer
  • Skilte og sorteringsvejledninger
  • Kommunikation og introduktion

Indkøb af affaldssystemer

For at få et overblik over hvilke affaldssystemer du skal have købt til skolen, er det en god idé at kortlægge hvilket slags affald der forekommer i de enkelte lokaler. Herefter vil du nemt kunne udarbejde en plan for hvilke og hvor mange beholdere der skal være i hvert lokale. Når planen er lagt, kan du finde dit affaldssystem hos ST skoleinventar.

Skilte og sorteringsvejledninger

Når du har styr på indkøb af affaldssystemer og de er blevet stillet frem i alle lokaler, vil det være bedst at sætte skilte og vejledninger op, så alle på skolen nemt kan finde den rigtige beholder til deres affald.

Giv en god introduktion og kommunikér budskabet

Nu har du alt det praktiske på plads og det vil herefter være en god idé først og fremmest at informere alle ansatte om de nye forhold, så de har styr på det hvis eleverne skulle have spørgsmål.

Derefter kan du sørge for at alle elever får en god introduktion til de nye tiltag, så alle på skolen forstår hvordan de skal sortere deres affald fremover. For de fleste vil affaldssortering ikke være noget nyt, da de vil kende det hjemmefra. Det er dog stadig altid vigtigt at skabe en god kommunikation med eleverne når der sker noget nyt på skolen.

Du må heller ikke glemme at give forældrene besked, så de også er indforstået med de nye ændringer. De vil også have mulighed for at hjælpe børnene, hvis der skulle opstå spørgsmål.

Det er vigtigt at vi hjælper hinanden med at få sorteret affaldet rigtigt, så vi kan spare energi, vand og nye ressourcer.

 

EFTERLAD ET SVAR