Hvis man ellers er lidt over 25 år vil man uden tvivl kunne huske den gang at ønskesedlerne primært bestod af dvd/blu-ray film og cd’er med det nyeste musik, men den tid er i den grad forbi, og det er ikke på salget af fysiske produkter at musik og filmbranchen skal tjene deres penge. Det vidner den ene lukning efter den anden naturligvis også om, hvor kæder som Fona, Stereo Studio, Guf, Accord og lignenden har måtte dreje nøglen om.

Sidste år forsvandt musik ud af ønskesedlernes top 10, og det er altså ikke længere den nyeste cd med Rasmus Seebach eller Volbeat der topper ønskesedlerne her i landet. I år er turen så kommet til film, der har måtte forlade top 10 for første gang i mange årtier. Streaming af film, serier og musik har presset de fysiske produkter væk fra hylder og over på den store informations motorvej.

Hvad ønsker vi os så nu?

Undersøgelsen, som MX har lavet, viser at blandt de ting der nu topper listen, finder man eksempelvis gavekort, hvilket tæller alt fra gavekort til hotelophold til gavekort til diverse tøjbutikker, oplevelser og meget andet.

En ting der måske kan undre en lille smule i vores højteknologiske samfund er, at bøger stadig ligger helt i top over ting vi ønsker. E-Bøger og lignende bliver ved med at vinde frem og der bliver solgt en del af dem, men det er stadig ikke noget der truer bogsalget af fysiske bøger, der er nemlig rigtig mange der foretrækker at sidde med de fysiske papirsider mellem fingrene.

Det resterende af top fem over det som flest ønsker sig, er mildest talt ikke overraskende, da denne udover Gavekort på førstepladsen og bøger på andenpladsen består af Kosmetik og parfume på tredjepladsen, Tøj & sko på fjerdepladsen og endelig smykker og ure på en femteplads.

Fjerner man film og musik er der med andre ord ikke sket meget med vores ønsker de sidste mange år og klassikerne holder stadig.

 

EFTERLAD ET SVAR