Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Alt afhængigt af tidspunktet, du går i seng, skal du stå op på bestemte tidspunkter. Og vice versa. Din sengetid bør bestemmes af, hvornår du står op. Se her, hvornår du skal gå i seng, hvis du vil være sikker på, at kunne stå op på et bestemt tidspunkt.

Skal du møde tidligt på arbejde, så gælder det om at komme så tidligt i seng som overhovedet muligt. Så er du frisk og veludhvilet næste dag. Det kunne man i hvert fald fristes at tro.

Sådan hænger det imidlertid ikke sammen. Det er nemlig mere kompliceret, end man umiddelbart skulle tro. I hvert fald ifølge en af de mange undersøgelser, der er foretaget på området.

Vores søvn er inddelt i forskellige cyklusser

Grunden til, at du ikke bare skal sove igennem og stå op, når dit vækkeur ringer, er, at du sover i cyklusser. Og hvis du vågner midt i en cyklus, så kan du risikere, at du er mere træt og irriteret end ellers. Også selvom du umiddelbart har fået nok timer.

En søvncyklus varer typisk omkring 90 og 110 minutter, og man når derfor igennem 4 – 6 af dem i løbet af søvnen. Det betyder altså, at du kan regne ud, hvornår du skal gå i seng ud fra det tidspunkt, du står op på.

Derfor er det også vigtigt, at du ikke har nogle chikanerende elementer på soveværelset, som kan forstyrre din søvn. Et godt råd er at få opsat nogle gode plisségardiner, rullegardiner eller dem, der passer ind. Det vigtigt er, at de skal kunne skygge for solen.

Gå skal op klokken 7, skal du gå i seng på disse tidspunkter

Står du op klokken 7 om morgen, så skal du enten gå i seng klokken 21.46, klokken 23.46 eller klokken 00.46, hvis du vil vågne med et smil på læben. Med i udregningen er der 14 timer, som er den typiske tid, det tager at falde i søvn om aftenen.

Hvis du skal op klokken 8 om morgenen, så bør du gå i seng 22.46, 00.16 eller 00.46, hvis du vil undgå at vågne op midt i en søvncyklus.

 

 

EFTERLAD ET SVAR