Et stort antal af danskere stifter i løbet af deres liv bekendtskab med en fysioterapeut. Hvis du har valgt at arbejde som fysioterapeut, har du formentlig en stor interesse for biomekanik og kroppens fysiologi. Det er dog samtidig vigtigt, at du også husker det psykologiske aspekt af mennesket, når du arbejder med klienter. Menneskets psyke og fysik kan ikke adskilles, og derfor er det vigtigt, at du ikke går for dualistisk til værks.

Der er altså mange ting at være opmærksom på, når du skal arbejde som fysioterapeut. Dette gælder især, hvis du har privat praksis. Så er der også det økonomiske og administrative aspekt, som der skal være styr på. For at få et par tips og tricks med på vejen kan du med fordel læse videre i de følgende to afsnit af denne artikel.

Det rigtige udstyr

For at din praksis kan fungere bedst muligt er det vigtigt, at du har det nødvendige udstyr. Du skal have en briks, et hyggeligt venterum, eventuelle scanningsapparater, lejepapir og så videre. Noget udstyr kan du gå lidt mere på kompromis med end andet. Dit lejepapir kan du eksempelvis spare mange penge på ved at købe lejepapir det rigtige sted. Du kan købe lejepapir billigt på internettet, men her kan det anbefales, at du tjekker de forskellige udbydere af lejepapir ud først.

Den terapeutiske alliance

Det absolut vigtigste aspekt af arbejdet som fysioterapeut er dog ikke det rigtige udstyr. Det drejer sig i højere grad om den terapeutiske alliance – altså båndet mellem dig og din klient. Du har som autoritet et stort ansvar overfor dine klienter i forhold til formidling, undersøgelser og genoptræning. Hvis du har en god, terapeutisk alliance, vil dine klienter også være mere tilbøjelige til at lave det nødvendige hjemmearbejde. Forhold dig derfor lyttende, anerkendende og tag udgangspunkt i din klient, når du sammensætter deres genoptræningsprogram.

EFTERLAD ET SVAR