Uanset om den virksomhed du arbejder i, er stor eller lille, så kan det skabe et sikkert og trygt miljø at have anskaffet sig overvågning. Overvågning der bl.a. kan sikre mod indbrud. Det er lovligt at have overvågning, der filmer indgange og facaden til jeres virksomhed. Og så har I altså mulighed for at se om, der her sker noget mystisk, og om der er noget I skal være opmærksomme på. Dog for at være på den sikre side, er det vigtigt at undersøge de helt korrekte retningslinjer ift., hvor jeres virksomhed er placeret. Der kan f.eks. være privat beboelse eller lignende, der skal tages højde for ved opsættelse af overvågning.

Det skal du vide, hvis din virksomhed bruger overvågning

Sørg for at din virksomhed er ajourført med videoovervågning. En ting der er vigtigt er, at din virksomhed ved, at det skal oplyses til POLCAM. POLCAM er politiets kameraregister, og er altså lovpligtigt at registrere sine overvågningskameraer hertil. Det er også her vigtigt at notere, hvis I har flere, så er det blot nok at registrere ét af kameraerne. Uanset om det er eksisterende eller ny opsatte videoovervågningskameraer er det vigtigt at få dem registeret, ellers er der risiko for at få pålagt en bøde.

Opbevaring af data

Når jeres virksomhed skal opbevare videoovervågning, og her behandle personoplysninger, så vil det altid være omfattet af GDPR og databeskyttelsesloven. Det er derfor vigtigt, at I arbejder indenfor disse rammer, der er givet her. Bl.a. er det en hovedregel, at optagelser med personoplysninger skal slettes senest 30 dage efter, at de er blevet optaget. Derudover må disse overvågningsoptagelser ikke blive delt med offentligheden – kun politiet. Ellers er der igen risiko for bøder. Formålet med videoovervågning skal også være, at det har et driftsmæssigt formål. Hvis der skulle herske tvivl spørgsmål, er der meget hjælp at hente fra diverse sikkerhedsfirmaer.

EFTERLAD ET SVAR