Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Virussen WannaCry hærger over hele verden, og den spreder sig med lynets hast, og meget tyder på, at den bliver ved med det. Hackerne har nemlig finjusteret den, så den nu bliver endnu sværere at stoppe.

Virussen har ramt computere over hele verden
På nuværende tidspunkt er der over 200.000 private computere fordelt på mere end 150 lande, der er ramt af det globale hackerangreb. Det er dog ikke udelukkende privatpersoners computere, der er i fare for at blive angrebet af WannaCry. Også hospitaler, skønhedsklinikker og institutioner er blevet ramt af malwaren, der ikke blot er malware, men ligeledes indeholder en ‘orm’, hvilket vil sige, at den spreder sig til andre enheder.

Med et antivirus-program er du sikret

Hvis du vil være sikker på, at din computer ikke bliver inficeret, bør du installere et antivirus-program — som eksempelvis Chili Security, der netop er kåret til Danmarks sundeste arbejdsplads. Her har du mulighed for at vælge forskellige pakker, som du kan installere, alt efter hvad dit behov er.

Du kan finde pakker, der egner sig til familier eller enkeltpersoner, og pakker der egner sig til forskellige enheder. Bruger du eksempelvis en MacBook til at surfe på nettet, kan du vælge et program, der egner sig til Apples enheder. Det samme gør sig gældende, hvis du bruger en Android eller en Windows-enhed.

Hvad kan du gøre for at undgå at blive angrebet?

Virussen bliver kaldt for ransomware, og det er en form for virus, der typisk spreder sig igennem mails, der har vedhæftede filer eller links. Det, der er anderledes ved WannaCry, er, at den har en orm, der udnytter den sårbarhed, der er i Windows-versionerne Vista, XP og 7.

Der er altså ekstra grund til at være på vagt, hvis du har en computer, der er koblet til et af disse styresystemer. Samtidig kan ormen inficere én computer, hvorefter den kan sprede sig til andre computere, der er koblet op på samme netværk.

Hvad gør WannaCry?

Når din computer bliver inficeret, vil dine ting være utilgængelige, indtil du betaler en løsesum, som skal betales inden for et par dage, ellers vil dine filer blive slettet.

Den oprindelige WannaCry-virus havde en såkaldt ‘killswitch’, som gjorde, at den kunne stoppes. Det er der dog ikke længere, fordi den er blevet forfinet. Den er altså slettet, hvorfor det er endnu sværere at stoppe denne virus.

Hvem, der står barg WannaCry, vides ikke, men alle tegn peger på, at det er en decideret hackergruppe, der har udviklet virussen.

Beskyt dig med Chili Security

Hvis du vil beskytte dig imod denne virus, er det en god idé at installere et antivirusprogram som Chili Security. Det er især en god idé her i eksamensperioden, hvor dine filer betyder mere for dig end ellers. Kunne du forestille dig noget værre end at blive angrebet, imens du er i gang med at skrive en større opgave?

EFTERLAD ET SVAR