Ifølge en artikel, der er lagt op på 3F’s hjemmeside, gør jobcentrene borgere psykisk syge. Både læger og psykiatere bekræfter dette.

Når du går ind på jobcentret, har du en forventning om, at kommunen vil bruge kræfter på at bringe dig videre. Sker dette ikke, kan du i stedet se frem til en psykisk nedtur. Det sker for et stigende antal af de borgere, der kommer på jobcenteret.

Det er ikke kun patienter, der har det psykisk dårligt, allerede inden de starter på jobcenteret, men også dem, der får en depression som følge af den behandling, de bliver mødt af. I visse tilfælde kan det være så slemt, at de er nødt til at besøge en psykoterapeut i København eller den kommune, de er tilknyttet.

Kan drive folk til selvmordstanker

Jobcenteret kan drive mennesker så langt ud, at tanken omkring selvmord kan være den mest rationelle løsning, de kan komme på. Dårlig sagsbehandling den primære grund til, at der udløses stress og depression hos de borgere, der kommer i ‘aktivering’.

Visse patienter får ifølge artiklen helt op mod 10 sagsbehandlere under deres forløb. De har derfor ikke en ærlig chance for at få den hjælp, de har behov for. Ofte baserer sagsbehandlernes udtalelser sig på dyb uvidenhed, idét det ikke har en ærlig chance for at sætte sig ind i patientens forløb eller psyke.

Medarbejderne har for meget at se til

Selvom tendensen er stigende, er det ikke noget, der ser ud til, bliver forbedret inden for den nærmeste fremtid. Typisk er det fordi, medarbejderne har en presset hverdag, hvor der er alt for mange ting, de skal tage stilling til. Og så bliver jobcentrene dårlige til at håndtere de borgere, der er pressede. Når det sker, bliver jobcentrene modstander i stedet for støttende konsulenter. Personer, der ikke har det godt psykisk, skal ikke presses ud i arbejde, før de er klar.

EFTERLAD ET SVAR