Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Dong Energy har vundet en ordre der er historisk stor, de skal nemlig stå bag intet mindre end verdens største havmøllepark, der går under navnet Hornsea Project Two, og som skal ligge ud for det nordlige England. Kapaciteten bliver på intet mindre end 1.386, hvilket dog nok ikke siger dig så meget, det svarer dog til at de kan forsyne mere end 1.3 millioner britiske husstande med strøm.

Det kommer ikke som den helt store overraskelse, da Dong allerede tilbage i 2016 fik de britiske myndigheders samtykke til at opføre den gigantiske vindmøllepark – men det er altså først nu, at der ligger en fast kontrakt på det gigantiske projekt. Som navnet Hornsea Project Two antyder det, er der allerede en anden park, og den er ved at blive opført, hvilket Dong Energy også står for.

Klar i 2022

Hvis alt ellers går efter planen, så kommer Hornsea Project Two til at stå klart i 2022 og have en levetid på minimum 25 år. I de 25 år, kommer parken til at understøtte omkring 130 arbejdspladser, det er dog intet imod, hvad det kommer til at kræve i anlægsfasen. Her kommer der nemlig til at være beskæftiget intet mindre end 2000 personer.

Da Hornsea Project Two kommer til at ligge godt 90 km fra Englands kyst, og der er tale om et britisk projekt, er der naturligvis ikke den store tvivl om, at størstedelen af disse arbejdspladser, kommer til at gå til engelske offshore arbejdere.

Dong Energy har da heller ikke meldt ud, i hvor stor udstrækning de kommer til at gøre brug af danske medarbejdere, men der er nok ikke nogen tvivl om, at der kommer til at være travlt på diverse GWO kurser rundt omkring, så potentielle medarbejdere kan få tjekket op på deres sikkerhedscertificeringer og blive attraktive til stillingerne.

I Danmark er der tæt på 30.000 der på den ene eller anden måde fuldtidsbeskæftiget inden for offshore energi, og det er en af landets absolut største sektorer, hvor der hvert år omsættes for mere end 100 milliarder, hvilket selvsagt gør det til en af landet absolut største og vigtigste sektorer.

Nyheden om en gigantiske ordre har ikke overraskende været rigtig god for Dong Energy, og aktien fik da også et nyk opad, inden den igen stabiliserede sig.

 

EFTERLAD ET SVAR