Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det tog en del overskrifter, da den odenseanske fodboldfan Martin Bryhl for et par dage siden blev anholdt i Rusland i forbindelse med VM. Martin Bryhl er kendt i fodboldmiljøet og  medierne, og da han fik udtalt sig uheldigt om at kaste med ølkrus i begejstring, hvis der blev scoret, var det derfor ikke den heldigste situation for en unge fynbo.

Han endte med at blive anholdt af det russiske politi, hvilket naturligvis med det samme trækker overskrifter. Der er uden tvivl nogen andre spilleregler under en slutrunde som denne, men det fleste vil nok være enige om, at Rusland ikke er et sted man har lyst til at blive anholdt.

Nu er der så også kommet en dom i sagen, og den nedtoner i den grad alvoren af situationen. Den danske fan er nemlig blevet løsladt, men dog dømt til at skulle betale n bøde svarende til godt 300 danske kroner, hvilket han ikke overraskende naturligvis har betalt. Han er blevet dømt for at have været fuld på stadion, og der er ingen domme omkring vold eller andet, hvilket hans forsvarsadvokat Mette Grith Stage, da også er godt tilfreds med.

De russiske myndigheder ser heller ikke på sagen med større alvor, end at min klient har fået sit pas retur og frit kan rejse rundt i landet, ligesom han ikke er forment adgang til stadion, udtaler hun til EB

Bøde til DBU

Selvom det russiske politik ikke ser med så stor alvor på episoden, er FIFA dog ikke helt enige i dette. Efter episoden hvor der blev kastet med øl, har de nemlig idømt DBU (Dansk Boldspil Union) en bøde på 127.000, da det naturligvis er imod det officielle reglement at kaste med ting. Bøden dækker dog også over et dannebrog flag med skriften “Store Patter”, som er blevet tolket som værende sexistisk, hvilket naturligvis også strider mod regelsættet hos FIFA.

DBU vil angiveligt forsøge at få nogle af de penge ind ved at sagsøge dem der har kastet med glas og medbragt banner. Martin Bryhl er udsat her, da han stod frem på tv og indrømmede kastet.

 

EFTERLAD ET SVAR