Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det var en sand revolution, da iPhone for 10 år siden lancerede den første smartphone og åbnede markedet for apps. Siden da er markedet eksploderet, især i takt med at flere og flere danskere er begyndt at bruge smartphones.

På engelsk har man det lidt sjove udtryk ”There’s an app for that”, som direkte oversat betyder ”Det findes der en app til”. Udtrykket er naturligvis en kommentar til den vanvittige vækst i apps til snart sagt alt – lige fra at genkende en sang fra radioen til at finde nord med et kompas.

Snart kan apps styre vores hverdag

Og selvom man skulle tro, at vi snart har nået grænsen for antallet af apps, kommer der kun til at blive udviklet flere. Om ganske få år kan vi nemlig styre stort set hele vores hverdag gennem apps. Der findes allerede nu alarmsystemer til hjemmet, som kan styres via apps. Det er også muligt at styre varme og ventilation i moderne huse med en app, så huset altid har den rette temperatur.

Vi kommer også til at have apps, som kan holde styr på indholdet i køleskabet og tænde ovnen for os, når vi er på vej hjem. På den måde bliver mange klassiske huslige pligter forandret. Allerede nu er det også muligt at bestille både rengøring og mad via apps.

Hvorfor er apps så populære?

Apps har vundet frem, fordi de udfylder en funktion, vi ikke vidste, vi manglede. Det er nemt at bruge de små applikationer, og mange af dem er vi i dag dybt afhængige af. Den helt store fordel er, at man altid har dem på sig, så længe der er strøm på telefonen.

Til gengæld bliver det også mere og mere besværligt at klare sig uden en smartphone, fordi snart sagt alle dagligdagsgøremål er bundet op på apps. Om det er at koordinere med vennerne over Messenger, poste dagens frokost på Instagram eller overføre penge for en Snickers via MobilePay, når man har glemt sin pung, så foregår det via apps. Og flere og flere apps findes ikke engang på computeren som backup.

EFTERLAD ET SVAR