Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

En af de vigtigste elementer i en god integration af udlændige der kommer til Danmark (hvad grunden så end måtte være), er at de lærer dansk og dermed lettere kan indgå i de danske samfund. Nogen er hurtige til at komme i gang med det, mens det er mere krævende for andre.

IA (Indvandrernes Aftenskole) Sprog er blandt dem der hjælper udlændinge af en hver slags med at lære dansk, og her er der nok ikke tvivl om, at de ser positivt på på det idékatalog der er kommet fra Styrelsen for International Rekruttering og Integration i samarbejde med repræsentanter for flere kommuner og jobcentre samt Kommunernes Landsforening.

Idékataloget opstiller en række principper og lignende der er nødvendige for et godt samspil mellem et eventuelt job eller jobcenter og danskundervisning. Det indeholder eksempelvis punkter om hvordan kursisterne skal påtage sig et medansvar for at lære dansk.

Der er generelt fire aktører der spiller i rolle, når det kommer til at lære dansk. Der er kommunalbestyrelse og jobcentre, der som myndighed har ansvar for undervisningen. Derudover er der sprogcentrene, som eksempelvis førnævnte IA Sprog, der planlægge og gennemføre undervisningen. Virksomheder (hvis personerne er i arbejde) kan være med til at skabe bedre rammer, og endelig er der kursisterne der skal være aktive og deltagende, hvilket er den største forudsætning for at lære et nyt sprog.

Dette idekatalog er primært henvendt mod flygtige, og det er da også en del af ”Bedre rammer for at modtage og integrere flygtninge”, der blev introduceret for et års tid siden og var lavet i samspil mellem kommunernes landsforerning og regeringen. Det er klart at det er i både kommunernes og regeringens interesse, at så mange udlændinge og flygtninge som muligt får lært dansk, da dette højner mulighederne for at blive en del af samfundet og få et arbejde betragteligt.

Du kan læse en mini-udgave af idékataloget her.

 

EFTERLAD ET SVAR