Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

At en sund tandhygiejne er sundt for tænderne, er nok ikke den store overraskelse for særlig mange, men rent faktisk betyder sunde tænder nok mere, end hvad mange lige går og tror. Et godt helbred hænger nemlig sammen med sunde tænder, og det kan give livstruende sygdomme, hvis man går rundt med betændelse i længere tid af gangen, og derfor kan det også undre, at det ikke er noget der bliver taget mere om i samfundet.

Der er mange danskere, der er gode til at gå til deres regelmæssige kontrolbesøg hos tandlægen, men der er desværre også rigtig mange, der har utrolig svært ved at komme af sted, og mange ender med at blive helt væk. Det kan skyldes ting som tandlægeskræk og lignende, men det kan i høj grad også skyldes, at tandlægen modsat de fleste andre ting i vores velfærdssamfund ikke er gratis. Man får et tilskud fra det offentlige og mulighed for endnu større hvis man er medlem af Danmark.

Man kommer dog ikke uden om, at det stadig kan være forbundet med en stor udgift at gå til tandlægen, hvis man skal have en behandling, hvilket kan være en grund til at mange bliver væk, da de ikke mener, at de har råd til det. Der er også nogen, der pakker det ind under, at de ikke kan finde tid til det. Dette er dog mere end undskyldning end det er en grund. Desuden findes der flere tandlæger, der har fleksible åbningstider, netop for at dette ikke skal være grunden til at blive væk. En af dem dem er TandCity (se mere her).

Det ændrer dog ikke ved, at der er mange, der bliver væk fra tandlægen, selvom det kan være en trussel for sundheden. Generelt er der iflg flere eksperter ikke nok fokus på netop dette område.

Man kan håbe på at 2017 bliver året, hvor der bliver taget mere hånd om området.

 

EFTERLAD ET SVAR