Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

De fleste har nok godt se, at der hænger hjertestartere rundt omkring, både i byerne, i sommerhusområder og flere steder på landet, hvor der dog selvsagt er længere mellem dem, da der er længere mellem beboerne. Du har som skrevet nok godt set dem, og du har sikkert også hørt noget om dem i medierne, men hvor meget ved du egentlig om dem, og ved du hvad du skal gøre, hvis du en dag får brug for en?

Det er der uden tvivl mange, der er uhyre meget i tvivl om. Igen i år er der dog god mulighed for at blive klogere på hvordan du kan gøre den største forskel af alle, nemlig hvordan du kan redde et liv. Mandag den 16. oktober, hvilket i skrivende stund er i dag, er det nemlig Hjertestarterdag, hvilket er et initiativ som EU parlamentet står bag, og som afholdes for femte gang.

Foreningerne træder til

Temaet for Hjertestarterdagen er i år “Foreningsdanmark træder til”, og handler i høj grad om hvordan frivillige kan være med til at redde liv. Hvis man bor i nærheden af en hjertestarter kan det eksempelvis være at kæmpe fordel, hvis man ved hvordan den fungerer, så man kan assistere, hvis der skulle blive brug for det.

I dag kan man rundt om i hele landet, få kurser og introduktioner til hvordan hjertestartere virker, og hvordan men yder førstehjælp, hvis der er brug for det. Der er rigtig mange af os, der har et førstehjælpskursus, som er taget i forbindelse med kørekort, hvilket er lovpligtigt, når man tager et kørekort, og har været det i mange år. For manges vedkommende er det dog meget lang tid siden, og de fleste vil ikke tage skade af at få det genopfrisket.

Det er også naturligvis muligt, at få vist hvordan hjertestarterne rent faktisk virker, så man ikke er i tvivl, hvis man pludselig skulle stå i situationen, hvor det er nødvendigt at bruge en.

Det vigtigste budskab for dagen er dog stadig, at man skal gøre noget, også selvom man ikke helt ved hvad man laver. Det er vigtigere at gøre noget, end at gøre ingenting, hvis man man møder en livløs.

EFTERLAD ET SVAR