Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Ved årsskiftet blev det muligt for 17 – årige at tage kørekort. Dette blev gjort muligt, da regeringen har set den positive effekt, det har haft i lande, hvor det har være muligt i længere tid. Det er dog ikke muligt for de 17 – årige at køre alene på trods af deres kørekort, der er nemlig et sæt særlige regler som gælder for dem, indtil de bliver 18. Den 17 – årige skal nemlig ledsages af en bilist på minimum 30 år som har haft kørekort til bil i ti år. Hvis den 17 – årige køre selv er det dog ulovligt. Mange kørelærere mener dog ikke dette bliver overholdt.

Få 17 – årige bliver standset alene

Siden det blev lovligt at tage kørekort som 17 – årig, er der kommet 15.987 mindreårige på de danske veje, og i den periode er der kun 22 som er blevet stoppet alene. 22 er utroligt få i forhold til antallet af udstedte kørekort, og derfor er der flere som kalder det for en stor succes. Men det er ikke alle som er enige.

Kørelærere tvivler på succesen

Selvom at det er ganske få 17 – årige som bliver stoppet i trafikken, så mener flere kørelærere, at der er langt flere som køre alene rundt. De adspurgte kørelærere ser nemlig flere af deres tidligere elever køre rundt i trafikken, hvor de enten er helt alene, eller køre med nogen som tydeligvis ikke er 30 år. Derfor mener de, at der er langt flere end 22 som køre rundt ulovligt.

Passagerens rolle

Det er meningen, at den erfarne passager skal være med, for at støtte den unge bilist, og hjælpe i situationen hvor føreren kommer i tvivl. På den måde får den unge bilist langt flere timer med hjælp i bilen, end hvad han/hun får i sine 10 lektioner. Men hvis dette ikke bliver overholdt, resultere det blot i langt flere nye og usikre bilister i trafikken. Men hvis du vil køre bil som enten 17 eller 18 – årig, kan du tage kørekort til bil her.

EFTERLAD ET SVAR