Smartwatches er mere eller mindre blevet en fast bestanddel af det moderne menneskes outfit og du kan finde de stilfulde ure på rigtig mange håndled rundt om i bybilledet. Og det forstår man sådan set godt! De kan nemlig en hel masse smarte ting! Der er en masse ting, der kommer til at blive trendsættende i det nye år og i denne artikel skal vi dykke ned i, hvilke smartwatches, der kommer til at hitte i 2023.

Få uret, der kan næsten alt

Med et smartwatch kan du næsten alt det, du kan med en smartphone. Det er et imponerende stykke elektronik, der kan måle din puls, registrere og fortælle dig om din søvn; du kan læse beskeder, besvare opkald og endda ringe op fra dit ur. Du kan spille forskellige spil og selvom de fleste selvfølgelig er ret primitive stadig, så kan du faktisk spille nogle af de spil, som vi kender fra nettet som blandt andet roulette og mange andre. Mange har prøvet at spille både roulette, som er et spil, hvor man skal gætte udfaldet af en kugle, der drejer på et hjul og det er ret imponerende, at du også kan spille det på et ur. Du kan også modtage og gemme billeder derpå, afspille musik, registrere dine træningssessioner, tracke dine madvaner og meget meget mere. Det er lidt ligesom at have en personlig træner lige ved hånden. Den kan linkes til din telefon, dine høretelefoner, dit smart hjem og mere. Det er virkelig ikke så lidt disse ure kan klare.

Find uret, der passer til dine behov

Med et smartwatch får du elektronik, der virkelig kan noget.

Vi starter med uret, der i mange henseender bliver anset som det bedste smartwatch på markedet lige nu: Samsung Galaxy Watch 5. Den har Wear OS som styresystem og er kompatibelt med androidtelefoner. Den har en Dual-core processor 1.18GHz Cortex-A55, 16 GB lagerplads og et batteri, der holder omkring 1 dag. Uret er det ultimative til den aktive, der gerne vil følge med i træningen, søvnen, maden og væskeindtagelsen, og til den super aktive, der gerne vil tage det et skridt videre, findes der Samsung Galaxy Watch 5 Pro – uret der virkelig lever op til sin betegnelse som en pro-udgave.

Så vender vi lige blikket over mod Apple, der har produceret Apple Watch SE 2. Uret bruger watchOS 9 og er kompatibelt med iOS. Processoren er Apple S8 og batteriets levetid er omkring 18 timer. Uret er vandtæt ned til 50 meter og markedsføres generelt på dets sundhedsmæssige og træningsrelaterede features. Det er et solidt ur til en overkommelig pris.

Leder du derimod efter et Apple watch med nogle seriøse træningsfeatures, som kan give de fleste Garmin-ure baghjul, så er det Apple Watch Ultra, du skal kigge på. Uret er lidt større end de fleste andre smartwatches og mange vil sikkert mene, at prisen er rimelig meget skruet i vejret, men til gengæld får du et ur, der virkelig kan ALT. Det er det ultimative sportsur og det er netop specielt designet til at kunne klare sig i alle slags terræn. Den har et præcisions-GPS-system, er vandafvisende ned til 100 meter og faktisk er den lavet specielt til fritidsdykning og fridykning ned til 40 meter. Uret er ekstremt tolerant overfor store temperatursvingninger og temperaturer, der ligger i de ydre ekstremer, og det har en masse avancerede sundhedsapps og måleenheder, som tracker din puls, din søvn, din hjerterytme, din træning og meget mere. Hvis du dyrker meget sport og tager det seriøst, så er det her uret, du skal have fat i.

De bedste til en god pris

Hvis du leder efter et godt ur, der ikke koster en halv arm, så skal du kigge på TicWatch E3. Uret er kompatibelt med Android og har en SnapDragon Wear 1400 processor. Batteriet har en forventet levetid på omkring 2 dage og du kan forbinde det til både WiFi, GPS og Bluetooth. De fleste andre smartwatches har OLED-displays og her har TicWatch E3 et LCD-display. Uret er holdbart og har mange af de samme features som de større, mainstream brands og det er virkelig et godt ur til en god pris.

Til slut skal vi lige se lidt på Fitbits version af et smartwatch. Med Fitbit Versa 3 får du et ur, der både er kompatibelt med Android og iOS og urets batteri har en forventet levetid på helt op til 6 dage. Det har indbygget GPS, er vandafvisende og et rigtigt komfortabelt letvægtsur. Fitbit er som regel kendt for at have et skarpt fokus på fitness og uret her er ingen undtagelse. Det har alle de gængse fitness-features og det er et godt ur til den aktive sportsudøver.

 

 

EFTERLAD ET SVAR