Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvert eneste år kommer studerende i hobetal ud fra universitetet med forhåbninger om at lande det bedste job. Det er i den grad den rette indstilling, men drømmejobbet kommer ikke af sig selv. Det kræver dedikation at score topjobbet. Det kræver en god jobansøgning, og så kræver det kvalifikationerne. Det kan være svært at beskrive, hvorfor det lige er den ene studerende frem for den anden, der ender med jobbet. Ofte vil kandidaten med den flotteste eller mest relevante joberfaring dog trække det længste strå. Det tilsidesætter dog ikke vigtigheden af en god ansøgning.

Giv din kommende kollega det bedste indtryk

Din ansøgning og CV er det første, din kommende kollega gennemgår. De starter med dit CV og ser, om du overhovedet er kvalificeret til at besidde stillingen. Er du ikke det, bliver din ansøgning selvfølgelig ikke læst. Det betyder, at din ansøgning først læses, når de har læst dine kvalifikationer og fundet dem relevante. Den viden, skal du bruge, når du skriver din ansøgning. Vis dem, hvad dine kvalifikationer består af, og hvordan de kan bruge dig i virksomheden.

Derudover vil det være en kæmpe hjælp at bruge en ansøgningsskabelon. En skabelon betyder, at du har en struktur at gå ud fra., ikke at du har en standardansøgning, du kan sende ud til en masse virksomheder. Du kan drage fordel af at bruge en skabelon, men husk stadig at målrette din ansøgning til det specifikke jobtilbud. Når man læser mange ansøgninger om dagen, hvad man gør i en ansættelsesproces, er det let at gennemskue, hvilke der er målrettede, og hvilke der bare er sendt uden den store omtanke.

Den bedste ansøgning er aktuel

En god ansøgning skal du altid kunne skrive. Hvis du ønsker at lande drømmejobbet, der ligger og venter ude i fremtiden, skal du huske at opdatere din jobansøgning. Det hjælper dig til at holde dig målrettet, motiveret og velvidende om dine kvalifikationer. Du kan øve dig, når du sidder på en kedelig bustur og tjekker jobopslag. Spørg dig selv, hvordan ville jeg søge det job? Hvad skal der til for, at de ansætter mig. Det giver alt sammen på jobansøgningskontoen – og den skal du bruge i fremtiden. 

EFTERLAD ET SVAR