Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

I det kolde danske vejr er det nødvendigt med en varmeløsning, der kan varme hele huset op. Dog er der mange varmeløsninger, der forbruger ekstremt meget energi, og de koster derfor ekstremt meget og er ikke særlige klimavenlige. En luft til luft varmepumpe er dog både mere klimavenlig og billigere i drift. Den fungerer ved at tage udeluftens energi og omdanne den til varme til dit hus – uanset om det er minusgrader eller plusgrader udenfor. De moderne varmepumper er i stand til at producere 4-5 gange mere varme, end den strøm, som de forbruger, og derfor er de meget effektive. På den måde sikrer varmepumpernes høje udnyttelsesgrad, at du både får en billig varmeløsning i din hjem samtidig med, at du vælger en af de mest klimavenlige opvarmningskilder og beskytter jordkloden.

Hvordan fungere en luft til luft varmepumpe?

En luft til luft varmepumpe fungerer ligesom et køleskab, hvor varmen trækkes ud af maden og slippes ud på bagsiden af selve køleskabet. En luft til luft varmepumpe trækker varmen ud af luften udenfor og bruger denne varme til at opvarme huset. Derfor er varmepumpen opbygget af både en inde-del, der leder varmen ind i huset, og en ude-del, der trækker varmen ud af luften udenfor. Rent teknisk foregår det ved, at luften indenfor suges op af varmepumpens inde-del og tilføres den energi, som varmepumpens ude-del har trukket ud af luften. Herefter kan den varmeluft igen blæses ind i huset.

Selvom man skulle tro, at installationen af en luft til luft varmepumpe skulle være særdeles besværlig, er en varmepumpe rent faktisk forholdsvis nem at installere i dit hjem. Rent standardmæssigt burde installationen tage omkring tre til fem timer, og det er muligt selv at klare den. Du kan dog også, når du alligevel køber luft til luft varmepumpen hos et firma, medkøbe installationen af den også, så du sparer tid og kræfter.

EFTERLAD ET SVAR