Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis du nogensinde har besøgt en tandlæge, hvilket du nok højst sandsynligvis har, så ved du også, at det er en speciel billig fornøjelse. Det er ikke mange indgreb der bliver foretaget der koster under 1000 kroner, medmindre der er tale om et almindeligt regelmæssigt eftersyn.

Man kan derfor også godt fristes til at tro, at det er en rigtig god forretning at drive en tandlægeklinik, og det er det også for mange. Det har fået udenlandske investorer til at få øjnene op for de danske klinikker, og der er i øjeblikket rigtig mange tandlægeklinikker der bliver opkøbt og blive en del af en større kæde.

Tandlæger i Danmark er en god og solid investering af flere grunde. Der vil altid være brug for tandlæger, og det er ikke en varer hvor der er de store udsving i efterspørgslen. I takt med at der bliver flere og flere ændre, er det også nærliggende at drage den konklusion, at der kommer til at være flere tandproblemer i fremtiden.

Samtidig gives der tilskud af staten til tandlægebesøg, hvilket langt fra er i alle lande, at dette er en mulighed, og dette er endnu en grund til at udenlandske investorer kan se fornuft i at eje klinikker på vores breddegrader.

Det er naturligvis på mange måder gode nyheder for de tandlæger det drejer sig om, da de kan se frem til et større beløb for deres klinikker, og samtidig kan fortsætte deres arbejde, men det skaber også nogle problemstillinger, som flere ser udfordringer i.

Eksempelvis kan man frygte at der vil blive lagt alt for meget vægt på profitoptimering og indtjening frem for at have patienterne i centrum. Samtidig kan der dog også skabes en større konkurrence på nogle af de ting hvor tandlægerne på konkurrere, hvilket vil være godt for de danske forbrugere.

Hvad fremtiden bringer kan man kun gisne om, men det bliver spændende at følge udviklingen.

EFTERLAD ET SVAR