Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Mulighederne for at skræddersy budskaber direkte til forbrugerne, giver ofte online forhandlere en stor fordel i forhold til de fysiske butikker, som ofte er begrænset af åbningstider, menneskelige faktorer og fysisk begrænsning i plads. Webshops har muligheden for at tilbyde deres kunder lige netop det, de vil have og har ofte stor succes med at gøre dette.

Men nu vil man ved Teknologik Institut hjælpe de nødstedte butiksejere, som skal lære at tage teknologien til sig. Her har man nemlig sat sig for at åbne et demonstrationscenter, som skal gøre det muligt at lære og se forskellige teknologier i spil. Butiksejerne skal lære mere om deres kunders adfærd og se på, hvordan de bliver klogere på den enkeltes behov. Man skal altså kopiere de gode learnings fra onlinebutikkerne og tage disse med i butikken.

“En netbutik ved ofte meget om den enkelte kunde; hvilke brands interesserer de sig for? Kigger de på f.eks hårprodukter fra Davines? Jamen, så skal man nok tilpasse resten af siden hertil, og den læring skal vi have med videre i butikken. Butiksejere har egentlig lige så meget data til rådighed, men bruger ofte ikke denne, og det skal vi hjælpe dem med,” siger Bjørn K.

Internet of things er løsningen

De seneste mange års teknologiske vindinger har taget udgangpunkt i, hvordan vi som brugere og forbrugere kan give vores hverdagsapparater omkring os adgang til internettet og derved interagere med teknologien omkring os. Det er netop disse vindinger, som skal give butiksejerne nye indsigter, som igen skal stille dem stærkere overfor online butikkerne.

Små sensorerer som måler tøj- og sko størrelser, vægt og højde og lignende. Kompakte kameraer, som gør spejle interaktive og præsenterer tilvalgsmuligheder. Akustiske sensorer, som vejrer stemningen eller registrerer behov. Mulighederne er mange og endnu uudforsket af mange, men fremtiden ligger heri.

Et godt eksempel på implementeringen finder man indenfor fast food. McDonalds har senest implementeret interaktive bestillingsstationer, som egentlig tager den online bestillingsoplevelse, man godt kan savne ved butikken og inkluderer i lige netop denne oplevelse.

EFTERLAD ET SVAR