Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

I disse dage er det bidende koldt, temperaturen er under nul og chillfaktoren er er langt lavere. Det kan man andre ord, godt virke ret ubehageligt at være udenfor i længere tid ad gangen. Det kan derfor også være nærliggende, at tro, at det er for koldt for ens barn at sove udenfor i en barnevogn. Dette er dog langt fra tilfældet, og medmindre der er tale om helt små babyer, så kan dit barn sagtens ligge i barnevognen ude.

Der findes naturligvis forskellige holdninger til det, men den generelle anbefaling lyder at så længe temperaturen er over minus 10 grader, så kan barnet stå uden problemer stå udenfor i en barnevogn. Selvfølgelig sætter det krav til påklædningen af barnet, dynen, eventuelt regnoverslag osv, men det er stadig sundere for barnet med den friske luft, end at ligge indenfor.

Tjek din barnevogn

Langt de fleste nyere barnevogne kan som sagt sagtens håndtere kulde på ned til 10 grader frost, men det er stadig en god ide lige at tjekke brugsvejledningen, inden du blindt stoler på dette. Det handler blandt andet om tykkelsen på siderne af barnvognskassen. En anden ting som mange barnevogne er udstyret med, er udluftning i bunden, hvilket er rigtig godt om sommeren. Om vinteren vil man dog gerne holde den kolde luft ude, og derfor er det en god ide at lukke for denne udluftning. Dette betyder så også, at der ikke kommer luft il madrassen, og det derfor for fornuftigt at tage den op og stille den ovenpå barnevognen, når barnet har fået sin lur. På den måde bliver den luftet, hvilket er lige så vigtigt som at lufte ud i huset.

En af de ting man dog skal være opmærksom på, er at man ikke bør lade barnet stå ude hvis sneen daler tæt. Det samme gør sig gældende hvis det regner kraftigt eller er meget tåget. I disse vejrmæssige situationer er der nemlig rigtig meget fugt i luften, og dette er ikke sundt for barnets lunger.

EFTERLAD ET SVAR