Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi har efterhånden kendt til teambuilding i mange år, og det har altid været en vigtig del af organisationers mandskabspleje. Men ligesom mange andre metoder, så udvikles teambuilding hele tiden, og der er ikke længere udelukkende tale om navnelege og tillidsfald. Derimod er der tale om mange andre ting. Find hjælp til teambuilding her.

Aktiviteterne udvikler sig

Som nævnt herover er der ikke udelukkende tale om at ansatte skulle ud og klatre i træer eller overnatte i skoven. Derfor har teambuilding fået et lidt dårligt ry blandt ansatte, da der mange gange har været tale om lidt fjollede aktiviteter som måske ikke gjorde godt for særligt meget. Men da teambuilding er en vigtig af det at opbygge et godt og effektivt arbejdsmiljø, så er teambuilding blevet lavet meget om. I dag handler teambuilding i højere grad om at udføre en opgave i fællesskab som har et formål. Her kan der fx være tale om et madlavningskursus eller et stykke velgørenhedsarbejde.

Ambitionerne er højere

Det er ikke aktiviteterne som har ændret sig, men det har ambitionerne også. Ambitionerne er nemlig blevet meget højere end hidtil. Førhen var ambitionerne blot at medarbejderne skulle lære hinanden at kende, imens de individuelt overskred en masse grænser sammen. Men dengang var der ikke et virkeligt slutprodukt. I dag vil vi helst lære noget nyttigt eller se et reelt slutprodukt. Derfor handler aktuel teambuilding i højere grad om at lære og producere noget sammen, imens deltagerne lærer hinanden at kende.

Mere fokus på målgruppen  

Der har ikke altid være så meget videnskab omkring teambuilding som der er i dag. Men ligesom med mange andre aktiviteter og opgaver, så skal teambuilding i dag tilpasses målgruppen for det mest optimale resultat. Derfor bliver alle slags organisationer eller virksomheder ikke bare smidt ud i en skov for at klatre i træer. Aktiviteten bliver derimod baseret på virksomhedens type, behov og ansatte.

EFTERLAD ET SVAR