Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

I sidste uge kom der flere hundredvis af den populære Marset Ginger-lampe til salg på diverse hjemmesider som Den Blå Avis, Gul og Gratis og lignende. Det skyldes ikke, at et større lager er blevet plyndret, og lamperne er da heller ikke på nogen måde tyvekoster. Det er derfor Danfoss’ julegave til deres mere end 6000 ansatte. Her er den sat til salg for alt mellem 500 og 1500 kroner, så der en mulighed for at gøre sig en god handel.

Det er langt fra et enestående tilfælde, og det er noget, der sker år efter år, men det vækker alligevel lidt mere opsigt, når der er tale om så mange genstande på én gang. Der er da heller ikke nogen tvivl om, at der er grunden til at det har fundet vej til mediernes søgelys

Lampen har egentlig en værdi på mere end 2000 kroner, men da Danfoss har købt så mange som det er tilfældet, må det antages at de har fået den til omkring de 800 kroner, der gør, at medarbejderne ikke skal beskattes af gaven.

Vi vil hellere have penge

Der er lavet mange undersøgelser der viser, at de fleste ansatte hellere vil have penge end en gave, som de egentlig ikke står og mangler. Det er i de fleste tilfælde ikke fordi de ansatte, ikke sætter pris på gaverne, ofte er det bare ikke lige noget man står og mangler.

At give penge er dog ikke muligt for virksomhederne, i hvert fald ikke uden at medarbejderne bliver beskattet af beløbet. Problemet er nemlig netop, at en virksomhed som Danfoss ikke bare kan vælge at give 800 kroner i en bonus, da kontanter beskattes som løn.

En af måderne til at firmaer kan imødekomme deres medarbejdernes ønske, er ved selv at lade dem vælge, hvad de gerne vil have. Der findes flere virksomheder, der tilbyder dette. En af dem, er Højgaard, hvor man med et specielt login, kan logge ind og selv vælge sin gave ud fra det beløb, der er defineret. På den måde giver man godt nok ikke medarbejderne kontanter, men man giver dem muligheden for at vælge noget, de kan bruge til noget, frem for at vælge det samme til alle end medarbejdere.

EFTERLAD ET SVAR