Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Står du på og skal til at afslutte folkeskolen, så skal du til at overveje, hvad der skal ske på din herefter. Skal du direkte på en videregående uddannelse? Eller skal du, som rigtig mange andre, et år på efterskole? Et ophold på en efterskole er et yderst populært valg, fordi det forener faglighed med stærke sociale relationer.

Der er således ikke noget at sige til, at den sidste dag på efterskolen er præget af salte tårer og langvarige omfavnelser. Det er afslutningen på et intenst år med store oplevelser, personlig udvikling og faglig berigelse. Men hvordan er det at gå på efterskole, og hvordan finder du lige præcis den efterskole, der opfylder alle dine behov? Du kan vælge mellem alt fra en sportsefterskole til en kristen efterskole.

Den kristne mulighed

Hos de kristne efterskoler er det ikke sådan, at du bliver ”tvunget” til at tro, og at tro er det eneste der fylder. For det meste er det bare ligesom en hvilken som helst anden efterskole, men bar hvor man beder bordbøn og synger morgensang, hvor man også beder sammen. Derudover bliver der brugt tid på de værdier man har i kristendommen, især på tilgivelse.

Det følelsesmæssige

Ligeså mange følelser man viser ved efterskoleopholdets afslutning, ligeså genert og tilbageholdende er de fleste på den første dag. For en overvejende del af eleverne er det første gang, de står på egne ben – langt væk fra mor og far blandt en masse ukendte ansigter og i uvante omgivelser. Det kan virke skræmmende på den måde at blive revet ud af sin comfort zone, men det er samtidig den perfekte anledning til at smide forsigtigheden over styr og starte nye venskaber. Man har nemlig ikke så mange andre valg, når man tager et år på en efterskole. Du bor, spiser, sover, studerer, griner og græder sammen med skolens øvrige elever.

EFTERLAD ET SVAR