Hos DMI har de travlt med at kaste mørke skyer fulde af regn ud over danmarkskortet, og kurven over dagstemperaturen har en klart nedadgående tendens. Vær klar folkens – nu bliver det koldt. Men bare rolig, vi har samlet opskriften på at holde varmen. 

Nu er det ved at være tid til at tage et ekstra lag på under jakken, og det er ved at være tid til at trækker i dit undertøj i uld – måske i økologisk kvalitet leveret fra Nature Baby.

Om du opholder dig inde eller ude, så har vi flere forskellige forslag til opvarmning. Vi starter med den naturlige vej, som op gennem verdenshistorien har vist sit værd. Uld er et fantastisk materiale, og vi fortæller hvorfor.

Den naturlige vinkel

Hvordan kan det være, at uld er så godt et materiale, spørger du? Det er egentlig ganske simpelt. Uld besidder to egenskaber, som ingen andre materialer kan efterligne på samme tid. Uld er 1.) fantastisk fordi det absorberer vand og 2.) Uld er luftigt. De to egenskaber kombineret gør uld fantastisk fordi ulden holder rigtig godt på den naturlige varme uden at blive fugtig. Det er luftigheden i materialet som sikrer successen, men det er også den store achilleshæl. Med mindre du har et blokerende lag i bomuld, så går vinden lige igennem.

Syntetisk power

Hvad ulden ikke har i tæthed, kan opnåes via syntetiske materialer. Klæd dig efter 3-lags princippet, og så er du sikret god varme.

  1. lag skal indeholde svedtransporterende tekstiler. Her er uld som sagt genialt, men kunstof virker også godt.

2. lag eller mellemlaget skal binde luften for at give varm isolation. her kan en fleecejakke eller en let dunjakke klare opgave.

3. lag skal beskytte dig mod den kolde vind og evetuel regn. Overfrysepunktet anbefaler man, at der bruges en vandtæt jakke, mens man naturligt ikke behøver beskytte sig mod regn, når det er minusgrader. Så sner det nemlig. En vindtæt softshell kan klare opgaven her.

Rigtig god fornøjelse

 

EFTERLAD ET SVAR