Ja, du læste rigtigt. Halloween er over os, og nu skal der laves Pumpkin lanterns eller græskar lygter. Det er en hyggelig aktivitet for hele familien. Vi guider dig til tre fede metoder til et perfekte graskar.

 

Er det første gang, du skal lave græskarlygter, så lyt til vores råd; Du er ikke klar til at arbejde i frihånd. Din græskarlanterne bliver først uhyggelig, hvis den ligner et vansiret forsøgsdyr efter at du har dolket dig frem til rammerne for noget, der til nøds kunne være et ansigt. Tag den sikre metode først – print dig til kvalitet.

Print en skabelon 

Man kan via Google finde rigtig mange skabeloner for det perfekte græskaransigt. Google “Græskar ansigtsskabelon” og så er du godt på vej. Husk at købe nogle Billig printerpatroner f. eks fra Inkpro, og print rigeligt med skabeloner. Start med at skære låget af, tøm græskarhovedet og lim herefter skabelonerne på dine indkøbte græskar. Nu tager du en urtekniv og skærer langsomt efterskabelonen, men her behøver du ikke skære igennem – bare start med omridset. Når du er hele vejen igennem skabelonens omrids, tager du en lang køkkenkniv og så skærer du hele vejen igennem og fjerner det kant, du nu engang har tilbage.

3D-print dig til (u)hyggen

Har du en 3D-printer i hjemmet? Nej, ikke endnu vel. Men måske er det sæsonen, hvor du skal investere i en af slagsen? Det nyeste sort er at printe sit græskar selv. På Yeggi.com samler alverdens 3D-entusiater deres skabeloner for at dele deres opskrifter med hele verden.

Ingen rengøring ved plastik

Det værste ved at lave græskar-lanterner til hus og have er, at efter 14 dage har du en rådden bunke grønsager, som er sunket sammen til grød. Så husk at fjerne dem i god tid, og så er forberedelse som altid nøglen til succes. Sprøjter du dit græskar regelmæssigt med en blanding af atamon og vand, kan du modvirke forrådnelsen, og så får dit græskar længere levetid.

Uanset om du kører frihåndsteknik, printer skabeloner til perfektion eller mestrer 3D-printerens forunderlige univers, så ligger der mange timers underholdning i græskarlygter – og så ser de jo heller ikke værst ud.

EFTERLAD ET SVAR