Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Menneskets bedste ven virker måske ikke altid som det kvikkeste væsen her på Jorden. Ny forskning viser dog, at det er dumt at undervurdere, hvor godt hunden egentlig husker.

Du er garanteret bevidst om, at du kan træne din hund til at huske forskellige kommandoer, mennesker, steder og ting.

Det er dog ikke det eneste, hunden kan trænes til at huske. Forskning har nemlig vist, at hunden faktisk har en meget mere kompleks hukommelse, end det hidtil har været antaget.

Faktisk viser det sig også, at hunden er i stand til at lege ‘Kongens efterfølger’ — altså, er de i stand til at kopiere en andens adfærd i helt op til et minut, efter der er udført en bestemt handling.

Forskning gav overraskende resultat

Helt op til en time efter, at forsøget var foretaget, var hunden også i stand til at huske forskerens handlinger og efterligne dem. Evnen var dog ikke lige så god efter en time, som den var efter ét minuts tid.

Resultaterne viser altså, at hunden formentlig har en episodisk hukommelse — eller i hvert fald noget, der minder om dette. Denne form for hukommelse defineres hos mennesket ved, at de kan huske specifikke begivenheder i sit liv. Det kræver en bevidsthed og erkendelse af selvet.

Det beviser altså, at hunden har en selverkendelse og er i stand til at tænke længere, end det hidtil har været antaget.

Det er vigtigt, at hunden har et sundt liv

Det er dog ikke alle hunde, der er i stand til dette. Det kræver, som med os mennesker, at hunden lever et sundt liv. Det er vigtigt, at den får det rigtige hundefoder, hvis den skal have så god en hukommelse som muligt.

Samtidig peger resultaterne på, at hunden kun har en episodisk-lignende hukommelse, fordi den ikke har noget sprog. Derfor kan hunden ikke have en lige så klar opfattelse af sig selv, som mennesket eksempelvis har.

EFTERLAD ET SVAR