Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

For rigtig mange danskere er vinteren både hård og lang. De korte dage med mørke timer, kulde og ikke mindst få timers sollys tærer hårdt på humøret og vinter depressioner er nu en folkesygdom, som spredes med lynets hast. Og mens flere store danske medicoselskaber skovler penge ind på medikamenter, som symptombehandler de deprimerede, så findes der faktisk lavpraktiske løsninger, som ville give danskerne bedre humør noget hurtigere.

Løb det dårlige humør væk

Motion er hårdt og drøjt, men det virker. Stresshormonet Kortisol, samt påbegyndende spændinger kan løbes væk ved bare 30 minutters daglig aktivitet. Sørg for at få pulsen op, så hjertet får banket den tunge vinterrust af sig og går ny og frisk energi. Og så skader det aldrig med lidt motion.

Indretningen løfter humøret

Lige nu er naturen på vej tilbage fra et halvt år i hi, og selvom mange tager lidt blomster ind, så kan man faktisk gøre naturen til en naturlig del af hjemmet. Med fototapet får væggene nyt liv og lidt maling på møblerne giver frisk energi til både hjem og sind.

Vågn med noget du elsker

Mange danskere sover også mere i vinterhalvåret, og faktisk er dette en farlig del af vinterdepressionen. Når først morgenen er dårlig, bliver dagen det også, og det kan være svært at hive sig ud af den negative spiral. Derfor bruger mange danskere det gamle husråd om at vågne med et stykke musik, de elsker:

Det kan være Cat Stevens som her, men det kan også sagtens være så meget andet.

Sørg for at få rigeligt dagslys

Flere forskningsprojekter viser, at størstedelen af vinterdepressioner skyldes mangel på lys. Det lyder banalt, og det er det egentlig også. Det skyldes hovedsagligt det lave antal lystimer, vi om vinteren får her i det nordlige europa, og mens den ideelle løsning er at rejse seks måneder til et solrigt land, så er den mere pragmatiske løsning at erhverve sig en lampe til lysterapi eller planlægge aktive timer i dagslyset.

EFTERLAD ET SVAR