Der findes to typer af tørretumblere, dem med aftræk og dem med kondens. Aftrækstumbleren tørrer hurtigt, men har brug for en trækkanal med adgang til den frie luft og er typisk lidt mindre energivenlig.

Kondenstumbleren er kendetegnet ved, at den opsamler vandet i en beholder, og så tømmer man beholderen. Nogle modeller kan dog sende vandet direkte i afløbet. Kondenstumblerne er lidt mere energieffektive, men afgiver også lidt mere fugt til rummet, de er placeret i. Så der er krav til bedre udluftningsmuligheder.

En industri tumbler er i en anden prisklasse end de almindelige husholdningsmaskiner. De holder længere og er bygget til at køre med større mængder, tit. Hvis du prøver at løse et stort behov med en husholdningsmaskine, vil du opleve, at løsningen kun virker på kort sigt.

Funktionalitet der gør en forskel

De fleste industrimodeller er avancerede, men tjek om der er sensor, så tørretiden optimeres automatisk. Det kan være vigtigt, der er anti-krøl program, hvis det er uniformer, du tørrer. Hvis tumblere skal bruges i sundhedssektoren, er det ekstra vigtigt, den lever op til standarder omkring hygiejne og præcision.

Er det til et hotel, er det måske vigtigt, at der er ekstra luftgennemstrømning, der sænker tørretiden, og ekstra vigtigt at modellen er støjsvag, læs mere her.

Økonomien

Du bør vurdere energimærkningen i forhold til prisen. Det betaler sig ofte at investere lidt mere, fordi den løbende brug er billigere.

Det betaler sig også at se efter holdbarheden, nogle kan klare 30.000 vaske i levetiden. En anden side af samme sag er garantierne, nogle har lang garanti på reservedele. Sådan at du, udover den lovbestemte reklamationsret på 2 år, måske kan få 5-10 års ekstra garanti på reservedele.

Det er med til at gøre det til en økonomisk fornuftig investering, fordi levetiden reelt bliver lang. Ved at kigge godt efter alle vilkårene får du den bedste handel.

EFTERLAD ET SVAR