Det kan nogle gange være svært helt at dreje, hvad man skal lave til den næste parmiddag i weekenden. Sidste gang blev der lavet lækre bøffer med sovs og kartofler, men inspirationen synes stadig at udeblive. Derfor kan man med fordel gå lidt tilbage i tiden og hente inspirationen, som vi kender det fra modebranchen.

Kan du huske raclette

De fleste husker de hyggelige stunder, hvor familien og venner er samlet om bordet med hver deres lille bid mad. Racletten er heldigvis ikke kun datid. Den er ved at få en renæssance og vende tilbage til nordboernes opmærksomhed – og gudskelov for det. For det er i den grad hyggeligt at tale med hinanden ind imellem de forskellige retter.
Du kan købe en raclette i mange forskellige former og typer. Alt efter hvad I har plads til på spisebordet, så findes der en model til lejligheden. Du kan se et udvalg af de forskellige modeller her.

Hvad med fondue

De fleste har en forhistorie med fondue. Enten har det resulteret i en fantastisk aften, ellers har man endt med at bruge den halve dag på toilettet dagen derpå. Det virker ikke altid lige hygiejnisk at sidde 4-8 mand rundt om en enkelt balje med brandvarm olie, men hyggen ved at sidde samlet om bordet skal man ikke undervurdere. Det kan sammenlignes lidt med at sidde samlet om et bål med snobrød, hvor man rigtig kan få snakket og hygget.

Begge ovenstående måder at lave maden på hører måske fortiden til for de fleste, men som vi nævner øverst i artiklen, er de ved at finde tilbage til hjemmene rundt omkring. Det er vi rigtig glade for, da forkærligheden for henholdsvis raclette og fondue er stor. Vi håber, at denne artikel har hjulpet til at finde ud af, hvad du / I kan servere til næste middag.

EFTERLAD ET SVAR