Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis man er låsesmed er det naturligvis af åbenlyse årsager en god nyhed, men for alle andre er det trist. I den forgangne uge har der været op mod 100 indbrud i Nordjylland, hvilket er langt over det normale. Der er godt nok kun registreret 81 tilfælde hos politiet, man da mange af de ramte steder er i sommerhusområder, kan der være mange der endnu ikke er blevet opdaget.

Et stort antal i en nedadgående kurve

Antallet af indbrud har ellers over et længere stykke tid været nedadgående, og antallet af indbrud er dermed naturligvis langt færre end tidligere. Derfor vækker det ikke overraskende også stor bekymring hos politiet, at man nu ser denne store stigning.

Det er især områder omkring Aalborg, Hjørring, Svenstrup og Brønderslev og så ved sommerhusområderne ved Vestkysten, såsom Løkken, der har været hårdt ramt. Det mørke og lidt køligere vejr, betyder affolkning i områderne. Når der er færre hjemme, er der mere ro til at begå indbrud.

Politiet frygter udenlandsk kriminelle

Politiet i Nordjylland frygter, at der er tale om udenlandske kriminelle grupperinger, der er på tog i Danmark. Det er et ekstra stort problem, at det kan være udenlandske indbrudstyve. Når de først er ude af landet, er det mere eller mindre umuligt at finde dem. Politiet, der har indsat ekstra bemanding på sagerne, siger at tyvekosterne bliver sendt ud af landet i stor stil. Dette er naturligvis med at at styrke mistanken om, at det er udenlandske tyve, der er på spil

Med den “succes” de har haft i den forgangne uge, er det heller ikke usandsynligt at tro, at de vil vende tilbage igen og lave samme nummer.

Det er især smykker, it-udstyr og kontanter som tyvene er gået efter, da det naturligvis er det der er lettest at omsætte. Det er også samtidig alt sammen ting, der er lette at sende i breve og pakker ud af landet, så de ikke risikerer at blive fanget med tyvekoster på sig.

Pas på at have ting liggende, der gør det lettere

I mange af sagerne er der brugt ting til at bryde ind med, der allerede var på stedet. På den måde har de ikke beviser med sig. Det er derfor en god ide, ikke at have ting liggende på grunden, der gør det lettere at bryde ind. Samtidig er det en god ide at få tjekket låse og vinduer, om de er som de skal være.

EFTERLAD ET SVAR