Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Sankthansaften finder altid sted den 23. juni, og det er aftenen før sankthansdag, som er Johannes Døberens fødselsdag. Sankthansaften siges at være den længste dag på året, men faktisk er det sommersolhverv allerede den 21. juni. I gamle dage var sankthansnat en hellig nat, hvor indsamlede urter mentes at være mere kraftfulde, og hvor duggen mentes at være helbredende. Heksen på bålet stammer tilbage fra 1900-tallet, hvor det ligeledes blev almindeligt at holde båltaler og synge Holger Drachmanns skønne midsommervise. Selvom traditionen med sankthansaften er gammel, er det stadig en dag der bliver fejret i hele landet af unge såvel som gamle.

Sankthansaften 2018 er i fare

På grund af tørke i længere perioder i Danmark, er sankthansaften 2018 i fare. De fleste kommuner har lavet afbrændingsforbud, fordi der er for stor brandfare på grund af tørken. De meget små mængder regn har ikke været nok til at holde naturen fugtig og uden for brandfare, og derfor er det i øjeblikket ikke tilladt at lave bål i mange af landets kommuner. Dette er enormt ærgerligt lige op til sankthans, da det betyder, at det indtil videre ikke er muligt at lave et sankthansbål i år. Ifølge DMIs prognoser ligner det heldigvis, at tørken snart ophører. Der skulle gerne komme en del nedbør inden sankthansaften, så det forhåbentlig vil være muligt at have et sankthansbål på dagen.

Lav et sikkert bål uden brandfare

Hvis afbrændingsforbuddet når at ophøre inden sankthansaften, er det alligevel vigtigt at lave et sikkert bål, så det ikke ender med at gå galt. Hvis du vil lave et sikkert sankthansbål, kan du med fordel lave det i et bålfad til haven. Ved at lave bålet i et bålfad, er du med til at sikre at bålet ikke breder sig og kommer ud af kontrol. Bålfadet er med til at sikre at I får en tryg sankthansaften, uden bekymringer. Et bålfad kan både stå på fliser og på græs, men hvis du vil være ekstra sikker på at undgå brandfare, kan du med fordel placere bålfadet på fliser, så der ikke går ild i græsset nedenunder.

EFTERLAD ET SVAR