PCB er selvom det er både giftigt og kræftfremkaldende ikke noget, der er voldsom mange, der er hørt om. Stoffet blev brugt i byggeriet i Danmark i 1950 til 1977 i ca. 3 ud af 4 byggerier. Det var først i 1977, at det blev forbudt og i 27 år, blev det altså flittigt brugt.

En stor del af de danske parcelhuse blev bygget i denne område, er der er derfor også mange af disse der er i farezonen, hvilket man kan tjekke på dingeo.dk. Stoffet blev primært brugt omkring vinduer og ved fuger. Det vil også sige, at har man fået skiftet vinduer inden for de sidste godt 45 år, er der en god sandsynlighed for, at der ikke er noget at være bekymret for.

Især i mange kontorbygninger er der dog stadig en stor risiko, for at vinduer indeholder PCB, og hvis man sidder i en bygning, der er opført i denne periode, er det altså en god ide at få tjekket op på dette. Der er som nævnt tale om et yderst giftigt stof, og derfor god grund til at få det tjekket.

Kan laves mens bygningen er i brug

Det gode er, at skulle det vise sig, at der er et problem, og at det er noget der skal gøres noget ved, så er processen ikke så besværlig og dyr, som man kunne tro. PCB kan nemlig forsegles, hvor mere end 99% af stoffet bliver holdt inde. Dette gøres ved at male med en forseglermaling (det kan du læse mere om her).

Er der PCB i ens hus eller kontor, betyder det altså ikke at alt skal rives ned og der skal en større renovering til. Det er ikke voldsom dyrt at få udbedret det, og det tager ikke lang tid. Det er med andre ord noget som alle virksomheder bør få undersøgt, og er man i tvivl om hvorvidt ens eget hus kan være ramt, kan det altså tjekkes på dingeo.dk om huset er i risikozonen.

EFTERLAD ET SVAR