Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis du går med overvejelser om, at skulle have lavet forbedringer på dit hus, er det en god ide at få det gjort nu. Selvom det endnu ikke ligget helt fast, så er der nemlig meget der tyder på, at håndværkerfradraget som vi kender det, forsvinder med udgangen af året. Det betyder ikke, at BoligJobordningen (som det hedder nu) forsvinder, men de ting den kommer til at omfatte, er ikke dem som det oprindelige håndværkerfradrag indeholdte.

Det hænger blandt andet sammen med, at der rigtig mange håndværkere der har komplet fyldte ordrebøger langt ude i fremtiden. Ordningen blev bl.a. lanceret for at få gang i væksten i byggebranchen, hvilket i den grad er lykkes sammen med en økonomi, der er blevet bedre og bedre år for år her i landet.

Skal du have ordnet noget – er det nu

Nyheden om at håndværkerfradraget som vi kender det med alt sandsynlighed bliver ændret ved udgangen af 2017 har naturligvis skabt yderligere travlhed ved håndværkerne rundt om i landet. På håndværkernøglen.dk der er en portal, hvor man kan finde en lokale håndværker, kan de mærke at der er flere søgninger på håndværkere lige i øjeblikket, hvilket gælder alt fra murere i Roskilde til tømrere i Tønder.

De fyldte ordrebøger betyder, at det begynder at være svært at nå at bestille en god håndværker på denne side af årsskiftet, ikke mindst hvis der er tale om en større opgave, der tager nogle uger. Det er derfor ved at være absolut sidste udkald, hvis du vil have en chance for at booke en håndværker, og glæde af skattefradraget til grønne forbedringer eller lignende.

Her er der stadig fradrag at hente

Selvom det traditionelle håndværkerfradrag altså efter alt at dømme forsvinder, så lever BoligJobordningen i bedste velgående, og det betyder at også fremover vil kunne få fradrag for eksempelvis rengøring, vinduespudsning og lignende. Altså ting der kan være med til at frigive mere tid, som kan bruges på andet og lidt mere spændende sammen med familien.

Så alt fradrag er væk – det er blot omprioriteret.

 

EFTERLAD ET SVAR