Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Da vi vågnede igår morges var det med nyheden om hvem den nye leder af den frie verden var. Donald Trump blev i USA valgt som den næste præsident, da han og republikanerne vandt over demokraternes kandidat Hillary Clinton. Umiddelbart kom det som en overraskelse for de fleste udover Donald Trump selv.

Stort set alle analytikere og meningsmålingerne havde udråbt Clinton til at være den helt store favorit til at overtage præsidentembedet, når Barack Obama har overstået sin tørn.

Det kom bag på mange, at udfaldet blev som det blev, og at Donald Trump kan sætte sig i verdens mes magtfulde job. Det kom også bag på aktiemarkedet, der reagerede kraftigt på nyheden, og mange steder faldt aktierne ganske kraftigt med nyheden, da det ellers godt kan undre en smule, da Donald Trump er kendt som værende en forretningsmand med rimelig god vind i sejlene, selvom der er mange kritiske sager i forbindelse med den meget omdiskuterede mand.

Godt nyt for Novo

Novo Nordisk har været ude i en meget turbulent periode, hvor aktien ikke har lavet andet end at falde og falde – se bare kurserne her. Men de er faktisk nogen af dem sandsynligvis kommer til at nyde godt af Trump frem for Clinton, da hun var meget skeptisk omkring den danske medicinal gigant.

Generelt har aktiemarkedet allerede rettet sig lidt op igen efter den lidt chokerende nyhed i går morges. Noget kunne tyde på at aktiemarkedet slet ikke er så bange for Donald Trump som mange medier ellers havde varslet. For selvom Trump har haft nogle meget skarpe punkter, så sagde han i sin vindertale, at han ville være en præsident for alle, og at han gerne vil handle med alle og være venner med alle, der gerne vil være ven på USA, hvilket naturligvis gavner de fleste markeder, da USA er et kæmpe marked for rigtig mange lande i verden.

Travlhed ved de økonomiske rådgivere

Alligevel er der mange private investorer, der er blevet lidt nervøse omkring fremtiden. I hvert fald er der rigtig mange investeringsrådgivere der har haft ekstra travlt i disse dage, da folk gerne vil have råd om hvorvidt det er i amerikanske aktier deres fremtide investeringer skal ligge.

 

EFTERLAD ET SVAR