De fleste unge, der har søgt ind på en uddannelse, har netop fået svar på, om de er kommet ind eller ej. Her får du en liste over de 10 uddannelser, der har optaget flest nye studerende.

I alt er der 65.165 unge mennesker, der er blevet optaget på en videregående uddannelse i år. Det er pædagoguddannelserne, der har optaget flest nye studerende, viser statistikken. Herunder får du listen med de 10 uddannelser, der har optaget flest.

Top 10 uddannelser, der har optaget nye studerende

  1. Pædagog
  2. Sygeplejerske
  3. Diplomingeniør
  4. Civilingeniør
  5. Folkeskolelærer
  6. Socialrådgiver
  7. Markedsføringsøkonom
  8. Medicin
  9. Juea
  10. Finansøkonom

Sabbatårene hitter igen

Efter et par års fald, er der atter flere unge, der vælger, at de vil tage en pause fra skolebænken, når de er færdige med eksaminerne. Det skyldes til dels, at der er højere adgangskrav, samtidig med at der er kommet en uddannelseskvote, der betyder, at du ikke længere kan tage to bacheloruddannelser eksempelvis.

Man skal altså tænke sig om en ekstra gang, inden man søger ind på en uddannelse, for man kan ikke bare tage en ny, når man er færdig, hvilket betyder, at det er nødvendigt, at man er afklaret med, hvad man vil.

Er du i tvivl om uddannelsesvalg?

Er du i tvivl, kan du tage et kig på denne uddannelsesguide, hvor du har mulighed for at få kyndig vejledning i forhold til, hvilken uddannelse du skal tage. Det er nemlig ikke altid lige let at vælge, hvad man skal læse – og især ikke nu, hvor man ikke kan træffe en anden beslutning, når først man er færdig.

Her kan sabbatåret være en god ting. Det får dig til at tænke over, hvad du vil, og imens du holder et sabbatår, kan du passende tage nogle job, hvor du har mulighed for at finde ud af, hvad du gerne vil.

EFTERLAD ET SVAR